Tips til at slippe af med dårlig lugt i dit tøj

Selvom du sørger for at vaske dit tøj og passe godt på det, kan det stadigvæk godt komme til at lugte dårligt. Det kan der være flere årsager til. Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan slippe af med dårlig lugt i tøjet.

Kør jævnligt vaske uden tøj ved høj varme

Det lyder måske en smule mærkeligt, men din vaskemaskine kan sagtens være synderen, hvis dit tøj lugter. Har du nogensinde oplevet, at tøjet lugter dårligt, når du tager det ud af maskinen? I dette tilfælde kan det være, at det er vaskemaskinen, der er problemet.

Men hvordan er det muligt i og med, at vaskemaskinen konstant er i kontakt med vand og sæbe? En vaskemaskine rengør ikke sig selv. Derfor bør du jævnligt sørge for at køre vaske uden tøj ved høj varme. Desuden er det vigtigt, at lågen holdes åben efter en vask.

Hold øje med dosering af vaskemiddel

Anvender du for lidt vaskemiddel, kan det ydermere være årsagen til, at dit tøj lugter, da det ikke bliver renset optimalt. Dog kan du også bruge for meget vaskemiddel, så tøjet ikke bliver skyllet ordentligt igennem. Du skal altså sikre, at du hverken bruger for lidt eller for meget vaskemiddel.

Læg tøjet i en spand med bagepulver

Har du netop fundet en hvid skjorte eller noget andet tøj i skabet, som har ligget der meget længe? I så fald kan det være, at tøjet lugter af mug. Her vil det være en god idé at placere det i en spand med koldt vand og to deciliter bagepulver. Efterfølgende skal du vaske tøjet i vaskemaskinen på almindelig vis.