Laserprinter eller blækprinter

Skal du have ny printer og ved ikke helt, om du skal have en laserprinter eller en blækprinter? Du kan få begge printere i gode kvaliteter, som laver gode udprintninger, men der er selvfølgelig lidt forskel på en laserprinter og en blækprinter.

Selve teknikken igennem hvilket printeren laver udprintninger er anderledes i en laserprinter, end den er i en almindelig blækprinter. En blækprinter printer blæk ned på papiret, hvilket godt kan gøre, at papiret er lidt vådt bagefter – man skal derfor lade være med at sætte fingrene på blækket, indtil den er tør. En laserprinter bruger statisk elektricitet til at brænde toner ned i papiret, hvilket gør, at det papir, der kommer ud af printeren, er helt tørt – og kan være en smule varmt. Blæk til blækprintere er vådt og flydende, mens toneren til laserprintere er i pulverform – man kan sige, at det er blæk, bare i pulverform. Du kan derfor ikke skifte imellem blæk og toner i din printer, men skal i stedet kun bruge blæk i en blækprinter og kun toner i en laserprinter.

En laserprinter kan generelt set være økonomisk billigere end en blækprinter, fordi man i gennemsnit kan udskrive flere papirer med lasertoner end med blækpatroner – så derfor skal man generelt set skifte blækpatronen hurtigere ud end lasertoneren. Derudover er en laserprinter generelt hurtigere end en blækprinter. En laserprinter kan printe mange sider ud i minuttet – nogle kan printe 30 almindelige A4-sider ud i minuttet. Printer du meget, kan det derfor være bedre at købe en laserprinter i stedet for en blækprinter – både økonomisk set og tidsmæssigt. Printer du ikke så meget i løbet af en måned, kan det være lige så godt at have en almindelig blækprinter. Valget er dit og kommer helt an på dig og dine behov.

Hos printerpatroner.dk kan du både købe blæk til din blækprinter og lasertoner til din laserprinter. Lige meget hvilken printer du ender med at vælge, kan du derfor finde toneren eller blækket hos os. Vi sælger toner og blæk til mange forskellige mærker og modeller, blandt andet HP, Canon, Brother og Epson – så der er rig mulighed for at finde det toner eller blæk, som passer til lige præcis din printer. Vi forhandler både originalt og uoriginalt toner og blæk – om du vil have originalt toner eller blæk, som er lavet specielt til din printer, er helt op til dig. Det originale kan generelt have en bedre kvalitet end det uoriginale, men samtidig er det uoriginale generelt billigere end det originale. Laserprinter eller blækprinter? Valget er dit.