Sådan kan du benytte din mobil som GPS uden at være til fare for trafikken

Du kender naturligvis til lovgivningen og fornuften om ikke at benytte sin mobiltelefon under kørsel. Det giver nemlig sig selv, at man skal køre sikkert og uden at ens opmærksomhed bliver rettet imod diverse distraktioner, der ikke har noget med vejen at gøre. Mobilen er dog et glimrende redskab som GPS – og faktisk er dette også både lovligt og sikkert, hvis du gør det korrekt.

Skaf en mobilholder til bil og mærk friheden

Med en mobilholder til bil løser du en række problemer, der ellers kan opstå under kørslen. For eksempel er det ikke under normale omstændigheder lovligt at benytte mobilen under kørslen. Er den sat til en mobilholder, således at den ikke længere er håndholdt, er det dog fuldt ud lovligt at benytte den. Det kan for eksempel være som GPS samt til afspilning af musik eller lydbøger.

En mobilholder til bil er ikke blot med til at sikre, at det du gør er lovligt, men også at det er sikkert. Du vil for eksempel opleve at få bedre udsyn, når du har mobilen i en mobilholder. På den måde kan du nemlig både have overblik over vejen samt skimte navigationen i periferien af dit syn.

Find den rette mobilholder – ikke alle er ens

Ikke alle mobilholdere er ens, og skal du have fat i en god mobilholder til bil, giver det mening at orientere sig godt i markedet. Overvej for eksempel gerne følgende punkter:

  • Skal holderen kunne oplade mobilen under turen? Har du en nyere mobil, der kan oplades trådløst, kan det for eksempel være en relevant overvejelse.

  • Vil du helst have en automatisk eller magnetisk holder? Her er forskellen, om mobilen holdes fast med to klemmer i den rette størrelse, eller om en magnet sørger for det.

  • Overvejer også gerne både design og ønsket prisleje for mobilholderen.