Derfor skal du vælge et mærkeværksted til din bil

Alle biler skal engang i mellem på værksted. Det kan enten være i forbindelse med et almindeligt serviceeftersyn, eller det kan være fordi der er noget, som er gået i stykker. Uanset hvad årsagen til dit værkstedsbesøg er, kan du selv vælge hvilket værksted du ønsker at benytte. Det kan dog være en fordel at vælge et mærkeværksted.

Fordele ved et mærkeværksted

En af de primære årsager til, at et mærkeværksted er at foretrækker, er hvis din bil er omfattet af en garanti eller reklamationsret, som kræver at alle bilens eftersyn bliver udført hos et mærkeværksted. For at opretholde din garanti, skal du altså vælge et bestemt værksted.

Men selv hvis din bil ikke længere er dækket af garanti, er der alligevel flere fordele ved mærkeværkstederne. Hvis du fx har en Audi og oplever en fejl i din bil, kan du med fordel vælge et Audi værksted, da de er specialiserede i lige netop Audi. Dermed kan de, qua deres erfaring fra andre Audi’er, hurtigt finde fejlen og ved præcis hvordan den skal løses. Derudover kommer medarbejderne på mærkeværkstederne løbende på videre- og efteruddannelse, som gør, at de altid har den nyeste viden inden for lige præcis det bilmærke, som de servicerer.

Mærkeværksteder er ikke dyre

Det er desuden en myte at et mærkeværksted er dyre end andre værksteder. Det behøver de ikke nødvendigvis være. Selvom timeprisen på et værksted måske er højere, så opvejer den kortere reparationstid, som de bruger på mærkeværkstederne, den højere timepris – og du slipper for at undvære din bil længere end nødvendigt.

Det er sjældent at et frit værksted har den samme viden om din bil, som mærkeværkstedet, som er uddannet i at reparere og servicere netop din bil. Derfor er risikoen for, at fejlen ikke bliver lavet ordentligt eller kommer igen, højere på et frit værksted, end den er på et mærkeværksted.